ANKARA ÇAYI’NDA BİYOLOJİK TEMİZLİK BAŞLADI
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Çayı’ndan etrafa yayılan kötü kokunun giderilmesi için temizlik çalışmalarına başladı. İlk etapta, belediye iştiraklerinden BELPLAS tarafından yürütülen ARGE çalışması sonrası geliştirilen çevre dostu biyolojik ilaçla, akarsu yatağı çevresinde oluşan birikinti ve çamurlar temizlenecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara Çayı’ndan etrafa yayılan kötü kokunun giderilmesi için temizlik çalışmalarına başladı. İlk etapta, belediye iştiraklerinden BELPLAS tarafından yürütülen ARGE çalışması sonrası geliştirilen çevre dostu biyolojik ilaçla, akarsu yatağı çevresinde oluşan birikinti ve çamurlar temizlenecek.
Ankara Çayı’ndan etrafa kötü kokuların yayıldığı yönündeki şikayetlerin artması üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, bölgede temizlik çalışması başlattı.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Belediye iştiraklerinden BELPLAS’ın iş birliğiyle Ankara Çayı için önce ARGE çalışması yapıldı. BELPLAS tarafından tamamlanan ARGE çalışması sonucunda biyolojik esaslı ilaç üretimi gerçekleştirildi.
BİYOLOJİK MÜCADELE İLK ETAPTA SU BİRİKİNTİLERİNDE UYGULANACAK
Ankara Çayı’nda başlatılan biyolojik temizlik, ilk etapta, akarsu yatağı çevresinde oluşan su birikintileri ve çamurlar üzerinde uygulanacak. Büyükşehir Belediyesi daha sonra temizlik çalışmalarını Ankara Çayı boyunca geniş kapsamlı olarak sürdürecek.
HEDEF: KÖTÜ KOKUYU TAMAMEN ÖNLEMEK
ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, bölgede incelemelerde bulunurken, Ankara Çayı’nın Başkent için önemli olduğunu ve koku sorununun uzun zamandır çözülmeyi beklediğini söyledi. Ankara Çayı’nda uzun süredir vektörle mücadele çalışması yaptıklarının altını çizen Aslan’ın açıklaması şöyle:
“Son günlerde Ankara Çayı’ndan koku geldiğine dair şikayetler almaya başladık ve bu bölgede çalışma başlattık. Ankara Çayı’ndaki bu kokuyla ilgili iştiraklerimizden BELPLAS’ın yürüttüğü bir ARGE çalışması vardı. Ankara Çayı’ndaki kokuyu yeni bir çalışmayla önleyebileceğimizi düşündük. Bu daha çok fotosentetik bakteriler, laktik asit bakterileri ve mayalara dayanan biyolojik mücadele esaslı bir çalışma. İnşallah buradan çok iyi bir netice alacağımızı düşünüyoruz. Hedefimiz, gelecek yıllarda Ankara Çayı’ndaki bu kokuyu tamamen önlemek.”