ÇERİBAŞI: BARO SEÇİMLERİNİN ERTELENMESİ HUKUK DIŞIDIR
Avukat Hakları Grubu Ankara (AHG-A)’nın Baro Başkan Adayı Av. Duygu Çeribaşı, baro seçimlerinin ertelenmesinin hukuka uygun olmadığını belirterek, “Seçim kurulu tebligat yapsa da yapmasa da baro seçimi yapılmalıdır” dedi.
Avukat Hakları Grubu Ankara (AHG-A)’nın Baro Başkan Adayı Av. Duygu Çeribaşı, baro seçimlerinin ertelenmesinin hukuka uygun olmadığını belirterek, “Seçim kurulu tebligat yapsa da yapmasa da baro seçimi yapılmalıdır” dedi.
Çeribaşı, baro seçimlerinin ertelenmesine yönelik açıklama yaptı. Çeribaşı, seçimlerin ertelenmesinin kanunilik ilkesin aykırı olduğunu belirterek “Kanunun düzenlediği seçimlerin, normlar hiyerarşisine göre alt derecede olan bir genelgeye kanuna aykırı olarak konu edilmesi, yani sağlık gerekçesiyle kanunda tanımlanan bir hak ve yetkinin tedbirler almak suretiyle kullandırılması yerine engellenmesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı. Çeribaşı, önlemlerin hukuka uygun olması gerektiğine dikkat çekerek “Pandemi fırsatçılığına göz yummak söz konusu olamaz” dedi.
BARO GENEL KURULU BİR ETKİNLİK DEĞİLDİR
İlgili genelgede, “etkinliklerin ertelenmesi gerektiği” ve “İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınması” açıklaması ve Ankara Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararında ise etkinliklerin yanı sıra “genel kurulların” ertelenmesine karar verildi. Çeribaşı, genelgedeki bu ifadelere yönelik “Genel Kurul yapılması Barolar açısından bir etkinlik olmayıp, bir zorunluluktur. Ankara Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararında genel kurulların ertelenmesine karar verilmesi Genelgeyi aşan bir unsurdur. Tüm bunlar gözetildiğinde getirilen düzenlemenin usulü asla kabul edilemezdir” ifadelerini kullandı.