MELEK ÇAKIR 700 TAVUKLA BİRLİKTE AYNI ÇADIRDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR
Ankarada 22 yıl özel sektörde çalışan Melek Çakır Tunceli’nin Hozat ilçesinde köyüne dönerek tavukçulukla geçimini sağlamaya karar verdi. Evi olmadığı için ailesiyle ve 700 tavuğuyla birlikte kurduğu çadırda yaşayan Çakır, “Buranın kışı çok soğuk olduğu için büyük bir ahır yaptırıp işime devam etmek istiyorum. Bir kadın girişimci olarak devlet büyüklerinden ve iş insanlarından desteklerini bekliyorum” dedi.
Ankarada 22 yıl özel sektörde çalışan Melek Çakır, Tunceli’nin Hozat ilçesinde, köyüne dönerek tavukçulukla geçimini sağlamaya karar verdi. Evi olmadığı için ailesiyle ve 700 tavuğuyla birlikte kurduğu çadırda yaşayan Çakır, “ Buranın kışı çok soğuk olduğu için büyük bir ahır yaptırıp işime devam etmek istiyorum. Bir kadın girişimci olarak devlet büyüklerinden ve iş insanlarından desteklerini bekliyorum” dedi.
Tuncel’inin Hozat İlçesi Sarısaltık köyünde kurduğu çadırda 2 çocuğu ve akciğer kanseri hastası olan babasıyla birlikte yaşayan Melek Çakır, yaşadıklarını ANKA’ya şöyle anlattı:
“Köyüme dönmemdeki en büyük etken babama akciğer kanseri teşhisi konulmasıydı. Babamın Ankara’daki kanser tedavisi bittikten sonra beraber köyümüze dönmeye karar verdik. Hem babamın temiz hava alması için hem de hayvancılık yapmak adına 700 tane tavuk alarak bu işe başladım. Yasal prosedürler ve imkansızlıklar zorluyor.
Günlük 250 tane yumurta alıyorum. Bunu yoldan geçenlere ve eşe dosta satabiliyorum. İlerleyebilmem için bunlar yeterli değil. Tarım ve Orman Bakanlığı donanımlı bir ahır ve paketleme alanını ayrı istiyor, benim bunları yapacak maddi gücüm yok. Şu an yalıtımlı çadır yaptırdım ancak buranın kışı çok soğuk ve kışın tavuklara ne olacağını hiç bilmiyorum. O nedenle büyük bir ahır yaptırıp işime devam etmek istiyorum. İşimi ve hayvanlarımı seviyorum, tavukçulukla uğraşmak istiyorum. Bir kadın girişimci olarak devlet büyüklerinden ve iş insanlarından desteklerini bekliyorum.”